- ΘΗΒΑ

To αντίο του Αντώνη Τσαρουχά στον Ιερέα Κωνσταντινό Νικολάου

Στο προσωπικό προφίλ του στα social media,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς», κ. Αντώνιος Τσαρουχάς έγραψε τα εξής:

«Ο παπάς τών Ψαλτών…

Ίσως ο πιο μεγάλος λάτρης και υποστηρικτής της βυζαντινής μουσικής ήταν ο πατήρ Κωνσταντίνος Νικολάου. Αγάπησε τους ψάλτες όσο κανείς άλλος.

Δεν υπήρξε ψάλτης από ολόκληρη την Ελλάδα που να μην τον είχε προσκαλέσει στο χωριό Κόκκινο Βοιωτίας όπου υπηρέτησε πριν έρθει με μετάθεση στους Αγίους Θεοδώρους. Πλήθος μεγάλων και αναγνωρισμένων Ιεροψαλτών πέρασαν από δίπλα του μεταξύ αυτών και οι Δασκαλουδης, Χρύσανθος, Καραμανης, Ταλιαδώρος, Βασιλικός, Χατζηχρονόγλου, αδελφοί Νταραβανογλου, Στάικος, Κετσετζής, Βουγιουκλης από νεώτερους Χρήστου, Καστελιωτη, Χαλκιάς, Ιωακείμ. Τι να πούμε και τι να πρωτοθυμηθούμε από τα αμέτρητα πανηγύρια. Προσωπικά συνεργάστηκα άψογα για δέκα και πλέον χρόνια ως νέος Πρωτοψάλτης στους Αγίους Θεοδώρους και με στήριξε με συμβουλές και φοβερές ιστορίες διότι σαν Διάκος στην Αθήνα με τον Σύρκα …Τι να πρωτοθυμηθώ, πάντα μου έλεγε όπου έχει πανυγήρι θα με πάρεις μαζί σου ή και σε συναυλίες, εσπερινούς, εκδηλώσεις, παντού πρώτος…σε όλα… Έκανε μια τέλεια οικογένεια, η πρεσβυτέρα κα Ερατώ και τα τρία καταπληκτικά παιδιά του τον προσέχαν και τον αγαπούσαν σαν μωρό… Έφυγε από την κοινωνία αφήνοντας μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Θεός να τόν αναπαύσει…

Όλοι οι ψαλτες στην Ελλάδα πρέπει να τον μάθουν για την προσφορά του στον Ιεροψαλτικο κόσμο διότι πραγματικά υπήρξε τεράστια και αναντικατάστατη.»