- ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

To μεγάλο πρόβλημα με τις Εργατικές Κατοικίες επαναφέρει το Ε.Κ.Θήβας

«Κύριε Διοικητά,

Το Νοέμβριο του 2017 κληρώθηκαν στη Θήβα (9) εννέα αδιάθετες εργατικές κατοικίες & συγκεκριμένα (8) οκτώ στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ και μία στον οικισμό Θήβα ΙΙ. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια και οι κατοικίες παραμένουν απαράδοτες στους δικαιούχους που έχουν κληρωθεί, αλλά και ούτε έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών τους από την μη χρήση τους επί πολλά χρόνια, όπως μας είχε δηλώσει η πρώην Διοικήτρια κατά την ημέρα της κλήρωσης.

Είναι απαράδεκτο στις εποχές που ζούμε (9) εννέα οικογένειες με οικονομικά προβλήματα να πληρώνουν ενοίκιο, ενώ τους έχει κληρωθεί κατοικία, να μη τους έχει παραδοθεί και ταυτόχρονα οι κατοικίες να συνεχίζουν να καταστρέφονται.

Επίσης ο οικισμός Θήβα ΙIΙ που αποτελείται από 370 κατοικίες περίπου, δεν έχει παραδοθεί ακόμη οριστικά στους δικαιούχους (προσωρινά παραχωρητήρια) εδώ και 22 χρόνια. Πολλοί από αυτούς δεν βρίσκονται στη ζωή σήμερα και αναγκάζονται τα παιδιά τους με διαθήκες και πολύ γραφειοκρατία να τακτοποιήσουν την μεταβίβαση της κατοικίας. Παράλληλα στον οικισμό Θήβα ΙΙ που έχει γίνει οριστική παράδοση και πολλοί δικαιούχοι έχουν εξοφλήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την κατοικία, δεν έχουν πάρει την κυριότητα.

Θα σας παρακαλούσαμε να δείτε τα δύο θέματα και να μας απαντήσετε άμεσα για τις ενέργειές σας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, σε επιστολή του προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Πρωτοβάλτη, την οποία κοινοποίησαν στον Υπ. Εργασίας, κ. Χατζηδάκη, τον Γεν. Γραμματέα Υπ. Εργασίας, κ. Στρατηνάκη, καθώς και στους βουλευτές Βοιωτίας, αναφέρεται σε εννέα αδιάθετες εργατικές κατοικίες στους οικισμούς Θήβα ΙΙΙ και Θήβα ΙΙ, οι οποίοι παρά το γεγονός πως έχουν κληρωθεί σε δικαιούχους, παραμένουν απαράδοτες, ενώ το Ε.Κ.Θήβας αναφέρει πως «ούτε έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών τους από την μη χρήση τους επί πολλά χρόνια, όπως μας είχε δηλώσει η πρώην Διοικήτρια κατά την ημέρα της κλήρωσης.