- ΘΗΒΑ

Το Ε.Κ. Θήβας καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης

«Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Διανύουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα εν μέσω πανδημιών – αποκλεισμών – καραντίνας, επίθεση στα εργατικά μας δικαιώματα.

Η κυβέρνηση μετά από την καθοδήγηση του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να εξαγγείλει δια μέσω του Πρωθυπουργού, ξανά νέα αντεργατικά μέτρα, υπερασπίζοντας και ενισχύοντας για συνεχή φορά επιχειρηματικούς ομίλους στο «ΦΟΡΟΥΜ της ΔΕΘ».

Ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει για άλλη μια φορά, περιπαίζοντας τους εργαζόμενους που έχουν χάσει την δουλειά τους, ότι θα τους εντάξει σε διάφορα προγράμματα φτώχειας δια μέσω ΟΑΕΔ, για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω της μείωσης μισθών που έχουν υποστεί από την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, επίδομα φτώχειας και μείωση εισφορών, ενώ για τους συνταξιούχους λόγω των περικοπών κύριας και επικουρικής σύνταξης που έχουν υποστεί, ένα ασήμαντο ποσό ως εφάπαξ κλείνοντας τα μάτια τους.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, δανείζοντας νέα θαλασσοδάνεια που αυτά θα τα πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος – συνταξιούχος ενίσχυε με δισεκατομμύρια τους Βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες ενώ για τους εργαζόμενους έδινε επιδόματα πείνας όπου και αυτά τα πλήρωνε μετά από μήνες (ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ).

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες ενόψει πανδημίας να μην έχουν κάνει ουσιαστική προετοιμασία στα σχολεία όπως έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Ε.Κ. Θήβας καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση για την προστασία της υγείας, της παιδείας, των θέσεων εργασίας και για την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των αγαθών της χώρας μας όπως, το νερό, η ενέργεια, ο ορυκτός πλούτος και τα αμυντικά συστήματα.

Λέμε ΟΧΙ στην κυβερνητική πολιτική της Κυβέρνησης»