Tο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για το νέο έτος

Θήβα 05/01/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους στόχους και το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για το νέο έτος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος.

Ο κ. Σβίγγος κάνοντας αναφορά στο 2009 σημείωσε: «κάνοντας τον μέχρι σήμερα απολογισμό μας πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θεωρώ –συνέχισε- ότι είμαστε σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένοι από την πορεία των έργων και από την επίτευξη των στόχων μας. Αυτό όμως δεν μας καθησυχάζει. Εγώ και οι συνεργάτες μου και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από έναν πρωτόγνωρο σχεδιασμό και επιτυχίες όπως το Επιχειρησιακό σχέδιο, η πιστοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, ο σχεδιασμός σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας είναι ικανοποιητικός» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε αμέσως μετά «την τριετία που πέρασε κατασκευάσαμε νέους δρόμους και πεζοδρόμια στις συνοικίες και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, δώσαμε περισσότερο φωτισμό, κατασκευάσαμε γήπεδα και παιδικές χαρές αλλά πάνω απ’ όλα οι συμπολίτες μας, είδαν το ενδιαφέρον και την φροντίδα της δημοτικής αρχής».

Στη συνέχεια έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα εφαρμόσει η δημοτική αρχή το 2010 λέγοντας: «οι στόχοι μας για το έτος αυτό είναι αφενός να ολοκληρώσουμε όλα όσα ξεκινήσαμε, μεγάλα και μικρά έργα, αλλά να θέσουμε και τις βάσεις μέσα από τον σχεδιασμό του Επιχειρησιακού σχεδίου και της αναζήτησης των χρηματοδοτήσεων κυρίως από το ΕΣΠΑ, τον Θησέα και άλλες πηγές, να αξιοποιήσουμε και να επιλύσουμε μεγάλα προβλήματα στον Δήμο μας».

Ποια είναι όμως τα σχέδια του Δήμου Θηβαίων για το 2010;

Σύμφωνα με τον κ. Σβίγγο «από τα μεγαλύτερα έργα είναι η κατασκευή των Δημοτικών Σφαγείων, που μπαίνει στην τελική φάση της υλοποίησης, η ανακατασκευή του πεζόδρομου (Επαμεινώνδου) και της οδού Πινδάρου, η συνεργασία με το ίδρυμα Πάκαρντ, ουσιαστική παρέμβαση στον Συνοικισμό, έναρξη του νέου ΓΠΣ καθώς και έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας αλλά και αυτών που θα προστατεύουν το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους.

Η υλοποίηση μικρών ή μεγάλων έργων, το έτος αυτό, θα σφραγίσει τόσο τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αλλά και επιπλέον τους αγώνες για νέες παρεμβάσεις που δεν είχαν προβλεφθεί. Παρεμβάσεις και έργα που θα προσβλέπουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη και την ανάδειξη της ποιότητας ζωής. Οι δραστηριότητες που θα αναπτύξουμε αυτόν τον χρόνο θα είναι επιχειρηματικές-επενδυτικές έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στην αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης. Πρόταση μας προς την ΚΕΔΚΕ είναι ο Δήμος μας, οι Δήμοι, να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική για την ενέργεια και την αξιοποίηση του δυναμικού που υπάρχει. Ο δήμος Θηβαίων προτίθεται να αναμιχθεί στον τομέα της ενέργειας».

Τέλος ο Δήμαρχος Θηβαίων έδωσε τις ευχές του για το νέο έτος.

«Μεταφέρω, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου τις θερμότερες ευχές προς όλους τους πολίτες του Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων και εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία και ελπίδα.

Ελπίδα για κάτι καλύτερο, για να ξεπεράσει η χώρα μας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως τα οικονομικά αλλά και τον ορίζοντα που διαγράφεται δυστυχώς, για όλον τον πλανήτη, με μελανά χρώματα.

Να προβληματιστούμε για την τύχη της γης που ζούμε, του αέρα που αναπνέουμε, αυτών των αγαθών που απολαμβάνουμε. Ελπίδα λοιπόν και αγώνας για ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί το 2010» είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση