- Uncategorized

Τους Υποψήφιους στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας παρουσίασε η Δημοτική Συνεργασία

Δυναμική και ελπιδοφόρα ήταν η πρώτη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού “Δημοτική Συνεργασία” που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου, στο συνεδριακό κέντρο.

Παρουσία πλήθους κόσμου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων Ηλίας Τραμπάκουλος παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει την επομένη των εκλογών του Μαίου καθώς και τους υποψηφίους συμβούλους της παράταξης

Στην ομιλία του ο κ. Τραμπάκουλος τόνισε ότι “τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας βρίσκεται , σταδιακά, σε μία πορεία αδράνειας, εγκατάλειψης, αναποτελεσματικότητας, αποσύνθεσης και παρακμής”ενώ εκτενής ήταν η αναφορά του στα θέματα της καθημερινότητας και που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, την ανακύκλωση, τα αδέσποτα, την έλλειψη υποδομών, δημόσιων χώρων και χώρων πολιτισμού.

“ Ένα βιοκλιματικό πάρκο, σαφώς αξιόλογο, βρίσκεται απροστάτευτο και ρημαγμένο. Ένας πεζόδρομος, που κόστισε στην πολιτεία ένα κάρο ευρώ, κοντεύει να γίνει «γεφύρι της Άρτας». Χωρίς κανονισμό λειτουργίας, με ακαλαίσθητα κάγκελα παντού να ταλαιπωρούν τους μαγαζάτορες και τη λειτουργία της Καδμείας. Πολλές ζημιές, παραλείψεις και κακοτεχνίες και ακόμη δεν έχει παραδοθεί” σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι παρόμοια είναι η κατάσταση και στις Δημοτικές Ενότητες Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών.

Στη συνέχεια ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της “ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” που έχουν να κάνουν με:

  • Την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών
  • Την στήριξη του τοπικού εμπορίου και των επαγγελματιών, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη του τουρισμού,
  • Την ενίσχυση της μικρομεσαίας, νεανικής, καινοτόμας επιχειρηματικότητας
  • Την διεκδίκηση ανταποδοτικών κερδών απο πλευράς Δήμου εξαιτίας της εκμετάλλευσης των υδάτων της Υλίκης απο την ΕΥΔΑΠ που θα είναι προς όφελος των αγροτών και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα,
  • Την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση,
  • Τον πολιτισμό με την ανάδειξη των πολυάριθμων αρχαιολογικών χώρων, τον Θηβαικό κύκλο και το Φεστιβάλ αρχαίου δράματος, την ίδρυση λαογραφικού μουσείου και δημοτικής πινακοθήκης,
  • Τον αθλητισμό με νέους χώρους άθλησης και κλειστά γυμναστήρια σε Βάγια, Δομβραίνα, Καπαρέλλι, κολυμβητήριο, μαζικά προγράμματα για νέους, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.
  • Την παιδεία, τόσο με την ευρεία έννοια του όρου όσο και με την στενότερη αυτή της καθημερινότητας, των υποδομών, της συντήρησης και φροντίδας των διδακτηρίων, στο ΤΕΙ και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που ιδρύθηκε και θα λειτουργήσει – επιτέλους- από Σεπτέμβριο.
  • Tην αλληλεγγύη, και την προσφορά μέσα από την προώθηση του εθελοντισμού και των κοινωνικών δομών του δήμου μας (κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό παντοπωλείο που ήδη λειτουργούν αλλά και κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, παιδικοί ΚΑΙ βρεφικοί σταθμοί, Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ΑμεΑ, αναβάθμιση του ΚΑΠΗ)

Τέλος ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων Ηλίας Τραμπάκουλος τόνισε πως “κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια με ειλικρίνεια και εντιμότητα, όχι όμως σε μία σχέση πελατειακή με ευκαιριακές παροχές, ρουσφέτια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις” και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν δυναμικά την “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”.

Αφήστε μια απάντηση