- ΘΗΒΑ

Τραμπάκουλος για τις ανεμογεννήτριες

Με αναρτησή του στα social media αναφέρει τα εξής:

«ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» δίχως όρια

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ρώτησα τον δήμαρχο Θηβαίων αν αληθεύουν οι φήμες ότι γίνεται συζήτηση στα τοπικά συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών (Λουτουφίου, Μελισσοχωρίου, Πλαταιών, Καπαρελλίου, Λεύκτρων) για αύξηση των εδαφικών ορίων κάλυψης με ανεμογεννήτριες.

Η απάντηση που δόθηκε με ξάφνιασε γιατί- μετά από τις δεκάδες ανεμογεννήτριες που έχουν «φυτευτεί» στην περιοχή- περίμενα αρνητική απάντηση και διάψευση αυτής της φήμης.

Κι όμως, όπως μάς ενημέρωσε ο κ. Αναστασίου, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (η γνωστή μας ΡΑΕ)έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στον Δήμο Θηβαίων που αιτείται να ξεπεραστεί το όριο του ορίου.

Δεν θέλουν να αφήσουν λοφίσκο και βουναλάκι, κορυφή και περιοχή ΝΑΤURA που να μην τα οργώσουν και να μην σπείρουν ανεμογεννήτριες.

Οι δικές μου, πάντως, πληροφορίες λένε ότι 4 από τους 5 προέδρους διαφώνησαν. Άλλωστε, οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξαγριωμένοι με το πλήθος “των σιδερένιων τεράτων” που έχουν ξεφυτρώσει δίπλα τους.

Μπροστά σε αυτό το κλίμα υποχώρησε και ο 5ος οπότε φαίνεται ότι θα υπάρξουν αρνητικές εισηγήσεις και από τα 5 τοπικά συμβούλια προς το δημοτικό συμβούλιο.