- ΑΡΘΡΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ, ΘΗΒΑ

Τραμπάκουλος: Πείτε με καχύποπτο….αλλά αρχίζουν τα δύσκολα για τη Βιβλιοθήκη Θήβας

12717821_10208878307653928_1245511009805393919_n

Την δική του τοποθέτηση με αφορμή την ολοκλήρωση σε λίγους μήνες  της ανακατασκευής του παλιού Δημαρχείου Θήβας (Δράκειος Δημοτική Βιβλιοθήκη) δημοσιοποίησε ο κ Ηλίας Τραμπάκουλος γράφοντας τα εξής :

<<Η απόφαση του Δήμου είναι να λειτουργήσει στο χώρο αυτό η δημοτική βιβλιοθήκη. Πρόκειται για σωστή απόφαση μιας και αυτή ήταν η πρόθεση του δωρητή και η αρχική χρήση του κτιρίου.

Από εδώ και πέρα, όμως, αρχίζουν τα … δύσκολα.
1) Η δημοτική βιβλιοθήκη έχει μόλις μία βιβλιοθηκονόμο που πρέπει να οργανώσει τη μετακόμιση από την οδό Αμφίονος όπου …«στεγάζεται» σήμερα στο κτίριο της οδού Πινδάρου. Έργο δύσκολο έως αδύνατο.
2) Δεν έχει γίνει μελέτη χώρων στο καινούργιο κτίριο. Θα υπάρχει αίθουσα παιδικού βιβλίου; Θα εκτεθούν όλα τα βιβλία σε ράφια; Θα χωρέσουν; Έχει γραφτεί στον προϋπολογισμό του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας ποσό και κωδικός για νέα επίπλωση και λοιπό εξοπλισμό; Πείτε με καχύποπτο, αλλά αμφιβάλλω.
3) Έχει ξεκινήσει να φτιάχνεται κανονισμός λειτουργίας; Θα λειτουργεί απογευματινές ώρες προκειμένου να εξυπηρετεί το πιο δυναμικό του κοινό, τους μαθητές οι οποίοι τα πρωινά είναι στις σχολικές αίθουσες; Ξαναπείτε με καχύποπτο αλλά …

Θεωρώ ότι χρειάζεται να σηκωθούν τα μανίκια από τον αρμόδιο οργανισμό (ΔΟΘ) και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του. Απαιτείται να ζητηθούν μόνιμοι διορισμοί βιβλιοθηκονόμων ή- έστω- προγραμματισμός της δημοτικής αρχής για πρόσληψη αρκετών συμβασιούχων από προγράμματα ΕΣΠΑ ή ΟΑΕΔ. Χρειάζεται να ξεκινήσουν συνεργασίες με συλλόγους, φορείς, άτομα και πιθανούς χρηματοδότες ώστε να έχουμε μια δημοτική βιβλιοθήκη που να λειτουργεί σωστά και να ικανοποιεί τις ανάγκες των αναγνωστών (μαθητών , ενηλίκων, ερευνητών κ.λ.π). Να μπορεί να οργανώνει εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, να μπορεί να εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις, να μπορεί να γίνει πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή.>>

 

Παναγιώτα Βυλλιώτη

Δημοσιογράφος
Ολα τα άρθρα από Παναγιώτα Βυλλιώτη

Αφήστε μια απάντηση