Βιωματικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης για τα ΑμΕΑ και τα εμποδιζόμενα άτομα

Βιωματικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης για τα ΑμΕΑ και τα εμποδιζόμενα άτομα

 

Μ’ αφορμή τη 3η Δεκεμβρίου, ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Βοιωτίας, (ΣΣΝ), σε συνεργασία το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, (ΕΚΕΨΥΕ), διοργάνωσαν βιωματικό εργαστήριο με στόχο της ευαισθητοποίηση των μαθητών. Στο εργαστήριο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Δομικών Έργων (ΔΕ), του ΕΠΑΛ – ΣΕΚ Λιβαδειάς.

Αρχικά έγινε ενημέρωση των μαθητών για τα ΑμΕΑ και τη διαφορετικότητα, για τα προβλήματα και τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν. Ακολούθησε το εργαστήριο, με τους μαθητές να προσπαθούν να μετακινηθούν στην αίθουσα και να εκτελέσουν καθημερινές και συνηθισμένες δραστηριότητες, είτε καθισμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο, είτε φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας μπαστούνι  τυφλών.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και οι μαθητές περιέγραψαν τα συναισθήματα που βίωσαν, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην μετακίνησή τους στο χώρο και απαρίθμησαν τα εμπόδια που εντόπισαν. Το εργαστήριο έκλεισε με την κατάθεση προτάσεων –λύσεων, που διευκολύνουν την προσβασιμότητα όλων των εμποδιζόμενων ανθρώπων και συνδέθηκε με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος Δομικών Έργων.

Ευχαριστούμε τους μαθητές του τμήματος ΔΕ που αγκάλιασαν τη δραστηριότητα και συμμετείχαν ενεργητικά, τους εκπαιδευτικούς, τη Δ/ντρια του ΕΠΑΛ & το Δ/ντη του ΣΕΚ Λιβαδειάς, για την άμεση ανταπόκριση και τη φιλοξενία τους.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση