- ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πέθανε ο βουλευτής από την επίθεση με μαχαίρι

O Βρετανός βουλευτής Ντέιβιντ Άμες (David Amess) έχασε τελικά τη ζωή του μετά την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι το απόγευμα της Παρασκευής σύμφωνα με την αστυνομία. Ο σερ Άμες βρισκόταν στο σημείο που δολοφονήθηκε στο πλαίσιο συνάντησης με ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειάς του.

Συγκεκριμένα, ο συντηρητικός βουλευτής Sir David Amess, γνωστός για την στάση του υπέρ του Brexit μαχαιρώθηκε έξω από την εκκλησία των Μεθοδιστών Belfairs στο Leigh-on-Sea στο Έσσεξ γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στην τοπική αστυνομία αλλά και σοκ στην πολιτική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι συνέλαβε έναν ύποπτο άνδρα για την επίθεση και ότι δεν ψάχνει άλλον για το συμβάν. Πιθανότατα κάποιος άνδρας τον μαχαίρωσε πολλές φορές, σημειώνει το Sky News.

Η Aστυνομία του Έσσεξ έγραψε νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Twitter: «Κληθήκαμε σε αναφορές για μαχαίρωμα στην Eastwood Rd North λίγο μετά τις 12.05μμ. Ένας άνδρας συνελήφθη λίγο αργότερα & δεν αναζητούμε κανέναν άλλο. Θα σας μεταφέρουμε περισσότερες πληροφορίες όταν τις έχουμε».

Facebook Comments Box