- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξέσπασε κόντρα ανάμεσα σε Δήμο Δελφών κ ΔΚ Ιτέας

Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Ιτέας Ιτέα, 14/10/2021

Προς: Δήμαρχο Δελφών, 

          κο Παναγιώτη Ταγκαλή

                        Αντιδήμαρχο ΔΕ Ιτέας, 

          κο Γεώργιο Τσατσαρώνη

            Δημοτικό Σύμβουλο ΔΕ Ιτέας, 

          κο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο

Αγαπητοί κύριοι, 

Μετά την απάντησή σας την 04/10/2021 στην επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας την 29/09/2021 και την στάση σας απέναντί μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/10/2021, οφείλω, ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιτέας, προπονητής της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Ιτέας και απλός πολίτης να σας επισημάνω τα εξής:

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, μαζί με μια ομάδα συμπολιτών μου απαρτίσαμε ένα τοπικό συμβούλιο με όραμα για την πόλη της Ιτέας. Πιστέψαμε όντως ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και ήμαστε πεπεισμένοι πως θα άλλαζε με ομαδικότητα και συνεργασία. Αντ’ αυτού, από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, ξεκινήσαμε να διαπιστώνουμε ακριβώς το αντίθετο. 

Ξεκινώντας από το κλείσιμο του κολυμβητηρίου τον Οκτώβριο του 2019 και τον τότε αγώνα του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας να παραμείνει ανοικτό, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους δημότες μας  στο έκτακτο τοπικό συμβούλιο με θέμα το κλείσιμο της εγκατάστασης . Τότε , με μεγάλη ευκολία θυμόμαστε ότι ανακοινώσατε ότι μπαίνει λουκέτο στο κολυμβητήριο . Οι προσπάθειες που έγιναν από όλους εμάς ώστε να ξανανοίξει η αθλητική εγκατάσταση τελικά  απέδωσαν και το κολυμβητήριο λειτούργησε και πάλι αμέσως μόλις έγινε η αλλαγή όπως θυμόμαστε  όλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιστορικού Συλλόγου.

Παρόλα αυτά, συνεχίσαμε γεμάτοι αισιοδοξία, να σχεδιάζουμε το πρώτο έτος της αυτοδιοικητικής  μας πορείας, αν και η Κοινότητα της Ιτέας προφανώς έπαιζε και παίζει έναν διακοσμητικό ρόλο για εσάς. Προτείναμε  τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2020, για το έτος 2021 και αγανακτισμένοι πια, προτείναμε ακόμη ένα τεχνικό πρόγραμμα για το 2022 . Κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να προσθέτουμε στο νέο τεχνικό πρόγραμμα και ολόκληρο του προηγούμενου έτους αφού τίποτα από ότι προτείνουμε δεν υλοποιείται .Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν 35 ακόμη Κοινότητες όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά αλλά , τι να υποθέσουμε όταν από 3 τεχνικά προγράμματα δεν έχει δρομολογηθεί κανένα απολύτως έργο ;Δηλαδή θεωρείτε ότι το να γίνει κόμβος στο Μαιάμι  είναι κάτι  ακατόρθωτο και δυσβάσταχτο οικονομικά ;  Η αναβάθμιση και πιστοποίηση της μοναδικής παιδικής χαράς της Ιτέας,  είναι κάτι ουτοπικό  ; 

 Πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία Τουριστική Επιτροπή για την πόλη της Ιτέας, η οποία συνεργάζεται με όλους τους τοπικούς συλλόγους και προσπαθεί, με πενιχρά μέσα, να οργανώσει εκδηλώσεις

 

ΔΉΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 

29.09.2021 επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας 

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία σας, για την υλοποίηση όλων των έργων του τεχνικού προγράμματος, άμεσα με σκοπό την πρόοδο και ανάπτυξη της Ιτέας, ειδικότερα μετά από 5 χρόνια άπνοιας. Σας διαβεβαιώνω ότι την αγωνία σας τη μοιραζόμαστε κι εμείς, μαζί με αυτή των υπολοίπων 35 Κοινοτήτων του Δήμου μας που έχουμε να διαχειριστούμε.

Σας γνωρίζω, ότι τις δύο πρώτες χρονιές δεν υλοποιήθηκε το Τεχνικό πρόγραμμα σε όλο το Δήμο μας, λόγω πολύ σημαντικών και ανελαστικών οικονομικών υποχρεώσεων που έπρεπε να καλύψουμε’, και το οποίο είτε δεν γνωρίζατε, είτε το αποκρύπτετε. Επίσης σας υπενθυμίζω ότι οι δυνάμεις της Τεχνικής μας Υπηρεσίας είναι πολύ μικρές, σε σχέση με τον τεράστιο όγκο των μελετών και των έργων που έχουμε να διαχειριστούμε σε όλες τις Δημοτικές ενότητες (4 επιβλέποντες μηχανικοί).

Παρά ταύτα και εντός των δύο πρώτων χρόνων της θητείας μας, έχουμε ήδη δημοπρατήσει και υλοποιήσει μεγάλα και σημαντικά έργα για την Ιτέα, όπως αυτό της ύδρευσης το οποίο περατώθηκε, υλοποιήσαμε την αντικατάσταση των κουφωμάτων στο Λύκειο της Ιτέας, μελετήσαμε, δημοπρατήσαμε και σύντομα υπογράφουμε σύμβαση για την ανακαίνιση του Κυριακοπούλειου Δημαρχείου μαζί με τους αύλειους χώρους 9 σχολείων, δημοπρατήσαμε και υπογράψαμε σύμβαση στο έργο προσβασιμότητας του κολυμβητηρίου με πρόσθετη χρηματοδότηση από ίδιους πόρους (πέραν της ΣΑΤΑ) οι οποίες ξεκινούν άμεσα, ολοκληρώσαμε τις μελέτες του κλειστού γυμναστηρίου λάβαμε όλες τις εγκρίσεις και εκδώσαμε και άδεια δόμησης και με τη βοήθεια της Περιφέρειας εξασφαλίσαμε πρόσθετη χρηματοδότηση, μελετήσαμε και τοποθετήσαμε αλεξικέραυνα σε σχολεία της Ιτέας, ολοκληρώσαμε τη μόνωση στο 3° Νηπιαγωγείο της Ιτέας, στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή εισάγονται οι όροι της διακήρυξης για τη μελέτη του Καταδυτικού πάρκου, ενώ με χρήματα από το Τεχνικό σας πρόγραμμα (ΣΑΤΑ) υπογράψαμε τη σύμβαση για το έργο οδοποιίας της Ιτέας το οποίο ξεκινάει άμεσα, προμηθευτήκαμε κλιματιστικά, είμαστε στη διαδικασία προμήθειας του αστικού εξοπλισμού και ομοίως σύντομα θα ολοκληρωθεί η προμήθεια κάδων απορριμμάτων. Τέλος προμηθευτήκαμε σημαντικό εξοπλισμό από τη ΣΑΤΑ πολιτικής πολιτικής προστασίας.

Επίσης έχουμε μπροστά μας την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και το Καψάλειο, τα οποία ευρίσκονται σε εξέλιξη. Αν θεωρείτε ότι πρέπει να προτάξουμε τα υπόλοιπα έργα του Τεχνικού σας προγράμματος (ΣΑΤΑ) που έχετε προτείνει και έχουν εξασφαλισμένη πίστωση από ίδιους πόρους του Δήμου μας και να καθυστερήσουν τα μεγάλα έργα, τα οποία είναι σύνθετα και έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, να γνωρίζετε ότι δική μας προτεραιότητα είναι κυρίως η διασφάλιση και υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα κάνουν τη διαφορά για την πόλη της Ιτέας.

Σχετικά με την απαξίωση, το σοβαρό έλλειμμα Δημοκρατίας και τα υπόλοιπα ατυχή τα οποία αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, δεν τα σχολιάζουμε.

Οι σύμβουλοι της Δ.Ενότητας Ιτέας, 

Γεώργιος Τσατσαρώνης – Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Ο Δήμαρχος Δ. Δελφών

Παναγιώτης Αγ. Ταγκαλής

Facebook Comments Box