- ΑΡΘΡΑ

Η επιστολή Σβίγγου στους δημοτικούς συμβούλους και η αντίδραση ως “Πρωτοφανή πολιτική γκάφα του Δημάρχου”

question-mark

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από άναγνώστη που υπογράφει με το ψευδώνυμο “Υπατος”, η οποία επί της ουσίας είναι μια αντίδραση στο άρθρο για την αφινιδιαστική κίνηση Σβίγγου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Θήβας. Πέρα από τα ενδιαφέροντα που περιέχει και τις αιτιάσεις του κατά του Δημάρχου, μας “λούζει” και ως παπαγάλους του Σβίγγου αλλά “δίνει” και το περιεχόμενο της επιστολής που  απέστειλε  στους Δημοτικούς του Συμβούλους κι αυτό είναι  σίγουρα ειδηση.

Ο άγνωστος φίλος μας φαίνεται ότι έχει πληροφόρηση εκ των έσω αφού είναι γνώστης της επιστολής που μοιράζεται μαζί  μας, αντιδρά στις μεθοδεύσεις του Δημάρχου  αλλά δεν κατανοούμε τη διαμαρτυρία του. Διαμαρτύρεται γιατί γράψαμε ότι ο Σβίγγος αμφισβητείται ή επειδή δεν βλέπουμε κάποιον να τον αμφισβητεί ανοικτά; Υπάρχει τέτοιος στο συνδυασμό του Σβίγγου και ποιος είναι αυτός για να τον μάθουμε κι εμείς που δεν ξέρουμε μέχρι σήμερα;

Οσον αφορά  τις διαπιστώσειςτου Υπατου,  πρόκειται σίγουρα για ατυχή συλλογισμό, ο οποίος θα αποτελέσει το σλόγκαν που πάντα μας έλειπε και τον ευχαριστούμε γι αυτό!!!

——————————————————————–

Πρωτοφανής πολιτική γκάφα του Δημάρχου κου Σβίγγου.

Η πιο κάτω επιστολή απεστάλη από τον Δήμαρχο Θηβαίων κο Ν. Σβίγγο σε Δημοτικούς Συμβούλους του ΠΑΣΟΚ.

Την παραθέτουμε αυτούσια:

Αγαπητέ συνάδελφε,

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη νίκη του συνδυασμού μας στις Δημοτικές Εκλογές του 2006.

Παραλάβαμε, όπως γνωρίζεις, ένα Δήμο με αρκετά και σοβαρά προβλήματα, στον τομέα των υποδομών, της οργάνωσης των υπηρεσιών, και κυρίως της οικονομικής κατάστασης.

Οι παρεμβάσεις μας ήταν και είναι ουσιαστικές, αποδίδουν, και θα αποδώσουν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον, προς όφελος του Δήμου μας. Σε αυτές συνέβαλες και εσύ, όπως όλοι μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός μας, και σε ευχαριστώ γι’ αυτό.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η παρουσία μας στη Δημοτική Αρχή είναι προς όφελος της πόλης.

Πιστεύω, κατά συνέπεια, ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή μας και στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Για το λόγο αυτό, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του συνδυασμού μας αλλά και εμού προσωπικά, είναι χρήσιμο να γνωρίζω έγκαιρα αν είναι στις προθέσεις σου η συμμετοχή σου στο συνδυασμό μας στις Δημοτικές Εκλογές του 2010.

Η έγγραφη απάντησή σου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2009, είναι έτσι απαραίτητη ώστε να γνωρίζουμε τις προοπτικές του συνδυασμού μας και να οργανώσουμε καλύτερα τη δράση μας τον επόμενο χρόνο, πού είναι και χρόνος δημοτικών εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, είτε αποφασίσεις να συμμετάσχεις στη νέα μας προσπάθεια είτε όχι, θέλω να σε ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μέχρι σήμερα προσφορά σου στο συνδυασμό μας, στη Δημοτική Αρχή και στο Δήμνο μας.

Φιλικά

Νίκος Σβίγγος

Δήμαρχος Θηβαίων

Παρ’ ότι τά σχόλια είναι περιττά για την ανωτέρω «φιλική» επιστολή, όσον αφορά στην πολιτική της ουσία, προσωπικά θα υποκύψω στον πειρασμό να εκφράσω κάποια τυχαία ερωτήματα πού άμεσα προκύπτουν:

1. Μήπως ο Δήμαρχος με όλες τις τελευταίες συνδυασμένες κινήσεις πού είναι καταφανές ότι εκείνος και οι συνεργάτες του οργανώνουν (πρόσφατη συνάντησή του με τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΠΑΣΟΚ από τους οποίους ζήτησε ΠΙΣΤΗ, πρόσφατη συνάντηση των δημοτικών συμβούλων – μελών του ΠΑΣΟΚ με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Θήβας και την παρούσα επιστολή προς κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους), εκφράζει την αγωνία του, αν όχι τον πανικό του να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές…?

2. Με βάση την πολιτική του δεοντολογία, υπηρετεί ή όχι ο κος Σβίγγος την πολιτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ η οποία τον ανέδειξε….? Εάν ναι, τότε γιατί δεν έχει την υπομονή να περιμένει στον κατάλληλο πολιτικά χρόνο μετά από τις βουλευτικές εκλογές την απόφαση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις Δημοτικές εκλογές του 2010 και τους υποψηφίους…? Τι είναι αυτό πού φοβάται…?

3. Μήπως αυτή η μεθόδευση αποτελεί κατά κάποιον τρόπο πολιτικό εκβιασμό των Δημοτικών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό τους, ή κάποιων εξ αυτών οι οποίοι έχουν αναδείξει την πολιτική τους προσωπικότητα και οι οποίοι καλούνται να δηλώσουν εγγράφως την πίστη τους στον αρχηγό και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό…!! Σε διαφορετική περίπτωση τι άραγε θα πράξει ο Δήμαρχος…? Θα αποπέμψει τους …. μη δηλωσίες από τά τρέχοντα σημαντικά τους καθήκοντα …? Μας φέρνει στην μνήμη την περίφημη φράση του Μπούς. «…όποιος δεν είναι φίλος μας είναι … εχθρός μας…»

4. Μήπως με την ίδια μεθόδευση θεωρεί ότι θα μπορούσε επίσης να «αποδείξει» μετά τις εκλογές στον κο Παπανδρέου διά μέσου κάποιων προσφάτως «κολλητών» του στελεχών από το Εθνικό Συμβούλιο, ότι η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Θήβα η οποία επί της ουσίας είναι ανύπαρκτη, τον εγκρίνει μαζί με την Νομαρχιακή επιτροπή ως τον μοναδικό κατάλληλο για το χρίσμα των δημοτικών εκλογών το 2010…? Μήπως θεωρεί ότι κάποιες το πάλαι ποτέ ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες αποτελούν πολιτικό παρελθόν για την Βοιωτία….? Αν μη τι άλλο μια τέτοια σκέψη θα αποτελούσε τουλάχιστον πολιτική αφέλεια….

5. Από πότε οι τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ χαράσσουν την δική τους πολιτική σε τοπικό επίπεδο ανεξάρτητα με τις κεντρικές πολιτικές αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και του κου Παπανδρέου…? Μήπως υπάρχει κάποια τέτοια τρέχουσα εσωκομματική διαδικασία επιλογής των ανθρώπων η οποίοι θα λάβουν το χρίσμα για τις επόμενες εκλογές και δεν μας έγινε γνωστό…? Μήπως αυτό αποτελεί εκτός των άλλων και ερώτημα προς τον κο Παπανδρέου σχετικά με τον ρόλο και την ποιότητα εσωτερικής δημοκρατικής λειτουργίας και διαδικασιών κάποιων τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ…?

6. Εντελώς ξαφνικά ο κος Σβίγγος ξαναθυμήθηκε ότι κάποτε υπήρξε κάποιος συνδυασμός τον οποίο θα πρέπει να «αναστήσει…»…! Ίσως η επιλεκτική του μνήμη δεν τον αφήνει να θυμηθεί ότι ο εν λόγω συνδυασμός είχε δημιουργηθεί το 2006 με πρωτοβουλία σοβαρής πολιτικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ στην Θήβα για να τον αναδείξει Δήμαρχο υλοποιώντας την πολιτική απόφαση του ΠΑΣΟΚ..… Μήπως θα έπρεπε να του υπενθυμίσουμε επίσης ότι ένας αριθμός εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων αλλά και μη εκλεγμένων μελών του συνδυασμού συμμετείχε σε αυτόν το συνδυασμό μόνο και μόνο επειδή αποτελούσε την πολιτική απόφαση του ΠΑΣΟΚ και όχι για άλλους λόγους….?

7. Εάν δεν κάνουμε λάθος, η επιστολή δεν εστάλη από τον κο Σβίγγο πρός όλα τά μέλη του συνδυασμού, τά οποία τον ανέδειξαν Δήμαρχο Θηβαίων, ως εκείνος όφειλε να πράξει βάση της αρχής δεοντολογίας. Να θεωρήσουμε και αυτό το γεγονός ως ένα άλλο ακόμη πολιτικό ατόπημα ή να του απευθύνουμε το ερώτημα για απάντηση…?

Αγαπητέ κε Σβίγγο,

Λόγω της θέσεώς σας, εκείνο το οποίο κρίνεται εκτός από την πολιτική σας δεοντολογία, είναι η μεθοδολογία την οποία ακολουθείτε και όχι οι φιλοδοξίες σας οι οποίες άλλωστε είναι θεμιτές.

Παραφράζοντας, θα τολμήσω να διατυπώσω ότι ο Δήμαρχος δεν πρέπει μόνο να φαίνεται αλλά και να συμπεριφέρεται ως Δήμαρχος

Με όλο τον σεβασμό προς την θεσμική σας ιδιότητα, ίσως η διαφορά της πολιτικής έννοιας της «Αρχής» με αυτήν της «Εξουσίας» να μην σας είναι απόλυτα διακριτή και να έχετε υποστεί το φαινόμενο της ταυτοποίησης του Δήμου με το πρόσωπό σας.

Καλό κ’ αγαθό θα ήταν λοιπόν Δήμαρχε να έχουμε πάντα στο νού μας το όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο σοφό απόφθεγμα του Πιττακού «Αρχή άνδρα δείκνυσι».

Άλλωστε όλα είναι περαστικά από αυτόν τον κόσμο, αφήνοντας πίσω τους την πικρή σκόνη της μνήμης….

Αγαπητέ κε admin exeisminima,

Εάν είστε δημοσιογράφος τότε όλα σας τά σχόλια και οι εκτιμήσεις πού δημοσιεύετε στις 17/09 σχετικά με «Την αιφνιδιαστική κίνηση Σβίγγου για εκ νέου διεκδίκηση της Δημαρχίας της Θήβας», μπορούν να αιτιολογηθούν ως οι απόψεις ενός δημοσιογράφου και να κριθούν ως τέτοιες. Εάν όμως δεν είσθε δημοσιογράφος, πού δεν είσθε, (όπως κι εσείς κατά καιρούς έχετε δηλώσει), τότε όλα σας τά σχόλια και τά συμπεράσματα μάλλον μπορούν να θεωρηθούν ως κατευθυνόμενα από συγκεκριμένο κέντρο και κατασκευασμένα, αποσκοπώντας στην πρώιμη δημιουργία εντυπώσεων υπέρ του κου Σβίγγου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Εσείς τι άλλο άραγε θα κερδίσετε από αυτό εκτός από τον απαξιωτικό τίτλο του “παπαγαλακίου”…?

Eυχαριστώ γιά τήν φιλοξενία.

‘Υπατος

Αφήστε μια απάντηση